Кримигана – Аюрведично противопаразитно прочистване и Виречана

Standard

Обновено  – ЕСЕН 2018

Аюрведичното прочистване от паразити еPARASIT много мощно и всеобхватно. Очиства организма от всякакви паразите (глисти, тении, бактериални инфекции, кандида и дори херпес зостер и папилома вирус – на Санскрит се наричат Крими). Прочистването дава отлични резултати без да се налагат големи промени в ежедневието. Човек може спокойно да си ходи на работа и да бъде активен, докато прави аюрведичното анти-паразитно прочистване. Мощното действие на билките Виданга и Нийм прониква на дълбоко в органите и прочиства черен дроб, жлъчка, далак, бъбреци, черва, полови органи – цялото тяло! Едно такова прочистване годишно гарантира, че паразитите се държат под контрол. Освен анти-паразитен ефект се постига и отлично очистване на хранопровод, отделителна система, кръвоносна система и вътрешно клетъчно пречистване. С един режим се постигат няколко цели – една програма носи ползите от няколко прочиствания. Това прави всеобхватния режим за прочистване от паразити отличен вариант за очистване на организма и тялото от токсини (ама) разтоварване и дори отстранява няколко излишни килограма.

Какво представлява прочистващият режим?

Режима включва ежедневно приемане на билките Виданга, Нийм и Трифала (събрани в основния комплект) по 1 равна, чаена лъжичка сутрин и вечер преди ядене с малко вода, мляко, чай или сок  в продължение на 30 дни. Допълнително може да се взема 1 лъжичка трифала на прах, която подсилва ефекта на прочистването и дава доста по-добри резултати.  Всяка вечер, преди лягане в комбинация се маже ануса с олио от Нийм за да се прекъсне гестационният цикъл и да се предотврати последващо заразяване. Първата седмица може да се капе по 1 капка масло от Нийм в 1 супена лъжица топла вода и да се жабури устата 2 минути, след това се гълта. Взема се също по 1 супена лъжица фибри Phsyllium Husk (Хуск) заедно с чаша вода всяка сутрин (може да се комбинира с приема на Виданга, Нийм и Трифала).

За по-лесно приемане на билките, можете да приемате билките на малки порции в устата и да преглъщате с топла вода, топло мляко, натурален сок от ябълка (домашен компот), чай от сладък корен или напитка, която на вас ви харесва. След това продължавате с хуска пак на малки хапки(порции) като може да се раздели приема сутрин и вечер по 1/2 супена лъжица или да се разтвори във вода или сок.

Вече имаме и Дражета за възрастни и деца, ръчно направени в Домът на Аюрведа. Вземат се по 2 сутрин и вечер и са лесен вариант за тези които имат трудности с горчивият вкус на Виданга-Нийм-Трифала.

От 25-тия до 30-тия ден се правят 5 дни на много постна и безвкусна храна, картофена супа, лещички, зеленчукови супи или кичари. Без много подправки, без захар и е нужно да са много празни/постни на вкус. Плавно се намаляват вкусовете и подправките до последният ден, в които се хапва изцяло без подправки и вкусове. Важно е обаче да се приема Гии (от 1 до 3 супени лъжици на ден). Гответе с Гии, добавяйте към вече готовата храна по малко Гии докато не забележите характерна лъскавина по изпражненията. Това е неразградено от организма Гии и е признак, че сте готови за последният ден на пречистването –  Виречана. На петият ден (30ти от цялото прочистване) през целият ден се яде много празна храна, сварени зеленчуци или ориз басмати. За вечеря си приготвяте нещо много вкусно, но без да се преяжда се наслаждавате на вкуса на храната. Същата вечер преди лягане (около 22:00 часа) се вземат по 2 дражета (за хора до 55 кг) или по 3 дражета (над 55 кг) Виречана с чаша гореща вода. За хората консумиращи алкохол може по 30мл сладък ликьор или бренди заедно с виречана.

Процеса започва много рано сутринта и продължава няколко часа с 4-5 пъти ходене до тоалетна докато започне да излиза почти чиста вода. При някой хора процеса започва в 2 сутринта, при някой към 6, при някой протича лесно и бързо, други са часове в тоалетната с болки и спазми. Това е индивидуален процес и зависи от това колко токсини (ама) има за изхвърляне, колко добре сте направили подготовката и колко добре познавате тялото си. Когато започне процеса, всячески се опитвайте да го подпомагате. Поемайте достатъчно течности (вода, айран, ябълков сок, чай мента или липа), за да се подържа тялото хидратирано. Важно е този ден да бъде почивен – неработен. Важно също е да не съвпада с активната част на месечният цикъл при жените! Възможно е да удължите малко прочистването до 35 дни, ако се налага за да се напасне с графикът Ви. В деня след прочистването се препоръчва да се яде само кичари, вече с малко вкус и подправки. Следващите 3 дни е добре да се хапва по-лека храна без месо и трудни за храносмилане храни. Ако ви е останала Виданга+Нийм+Трифала можете да я вземате и след Виречана докато свършат билките. Мазането на ануса с олио от Нийм също може да продължи още 10 дни за по-голяма сигурност.

За малки деца (4-12 години) имаме ръчно направени малки таблетки за по-лесно вземане заедно с мазане с Нийм за 30-40дни всяка вечер.  Деца над  12 годни и тези над 55кг вземат дозата за възрастни без да правят Виречана.

Как работя билките и Виречана?

Виданга и Нийм убиват или отслабват паразитите, мазането на ануса убива яйцата им, а каквото е останало от тях се отстранява и изкарва навън с фибрите и Виречана. Ежегодното провеждане на антипаразитно прочистване с Виречана има за цел да се подържат системите в организма здрави и чисти от външни вредители.

Виданга има насочено действие върху патогенните паразити, вируси и бактерии, т.е. добрите бактерии в тялото не страдат. Има отличен ефект върху храносмилането и отделянето.

Виречана е прочистваща процедура, важна част от панча карма и има за цел да се прочистят червата чрез билки и слабителни. Виречана, направена на края на анти-паразитната програма, води до пълно прочистване на дебелото черво и на стомашно чревния тракт и спомага да се изведат от организма всички отслабени или вече мъртви паразити.

Важно е да се знае, че ако не се чисти, човек задължително има паразити. Подобен тип прочиствания е добре да се правят ежегодно в специализирана клиника с наблюдение и грижа на аюрведични специалисти. Ако това не ви е по силите, по описаният начин може да се проведе в домашни условия.

По правило, след Виречана се прави серия от 8 дни Басти (лечебни клизми). Тук можете да прочетете как се изпълняват. Аюрведични лечебни клизми (Басти) в домашни условия

Пояснение:

*Виданга, Нийм и Трифала на прах имат горчиво-стипчив вкус и някой хора ги намират трудни за вземане. Това обикновено преминава след първите 2-3 дни, докато организма свикне с горчивия вкус или се взема комплекта с дражета.

**Чай от Трифала се приготвя като към чаена чаша гореща вода се прибавя 1 чаена лъжичка билка. Има характерен горчив вкус, особено в комбинация с Виданга и Нийм и се приема трудно от някой хора. Трифала вече е включена в основният пакет от билки на прах, но може да се поръча и допълнително бурканче от 100гр за още по-добри резултати.

***Домът на Аюрведа разполага с ограничено количество от билките подготвени като комплект за прочистване.

– Основен комплект с билки на прах 100гр – Виданга 30гр. , Нийм 30гр, Трифала 40гр смесени заедно и готови за употреба. Олио от Нийм 10мл, дражета Виречана 3 броя и инструкции. Цената на Основният комплект е 55лв.
– Комплект дражета за възрастни  120 дражета Виданга и Нийм, олио от Нийм 10мл и Виречана 3бр. и инструкции е 75лв.
– Комплект за деца (не включва Виречана, защото тя се прави само пожелание от деца над 12 години като се ползва комплекта за възрастни на прах или дражета за възрастни). Комплекта включва: олио от Нийм 10мл и 60 малки дражета за деца над 4 години и тегло над 20кг – 55лв

– Бурканче с Био Трифала на прах 100гр. – 12лв.
– Домашно Гии от най-високо качество за буркан 370мл (около 450гр) – 14лв.

– Висококачествени фибри Хъск (Хуск) от Индия Phsylium Husk 100гр – 9лв.

– Допълнителни таблетки Виречана 3 бр. – 10лв

Можете да поръчате на ayurforlife@gmail.com като са нужни име, телефон и адрес за доставка или офис на Еконт.

Допълнение 1: За тези от вас, които желаят да прочистят черен дроб, жлъчка, бъбреци – могат да го направят в последните 5 дни на антипаразитното прочистване. Само за силни и здрави хора!

Прави се три поредни вечери (26, 27, 28 ден от прочистването). През деня на няколко пъти с водна грейка или бутилка с топла вода се нагрява черният дроб. Вечерта се спира храната към 18:00 часа, а към 19:00 се изпиват 100мл висококачествен зехтин, последван прясно изцеден сок на един лимон. Зехтина може да се изпие и на 3 паузи от 10 минути по 3 глътки последван от глътка лимонов сок. Това се повтаря три вечери подред като си оставяте един ден почивка преди Виречана.

Това е лесен и ефективен вариант, щадящ тялото и добре балансиран – дава добри резултати без екстремни практики.

Допълнение 2: Целта на прочистването в домашни условия е да бъде лесно за изпълнение. Поради това, нарочно се избягват повечето подробности! В идеалният вариант би било добре да се направи пълен пост (включващ само постна храна, без алкохол, кафе и стимуланти, без сексуални практики). Да се почива повече и да се избягва стрес и натоварвания. Да се правят ежедневно духовни практики, медитация, кратки йога сесии, самомасаж с вата масло и да се придържаме към принципа “чист ум и чисто тяло”. Това са правила, които са верни за всички сериозни прочиствания, но не всеки може да си позволи лукса да ги спазва.

За най-изпълнителните след Виречана следва Басти (серия от 8 лечебни клизми в домашни условия). Това е домашна Панча Карма.

**** Добър уред за прочистване от паразите е Оргонитен Запер Веда15.  Можете да научите повече тук – Оргонитен Запер Веда15

Здраве и Красота от Домът на Аюрведа!

Advertisements

14 responses »

  • От Домът на Аюрведа. Можем да ви ги пратим с наложен платеж в петък. Целият пакет с билките и маслото струва 50лв. Здраве и красота от Домът на Аюрведа!

   Like

   • здравейте, билките ще са налични към средата на март месец 2018. Можете да се запишете в списъка и ще ви известим когато са при нас.

    Like

 1. Здравейте, бих искала да поръчам комплект от билките. Възможно ли е?

  Like

 2. Здравейте,
  поздравления за това начинание. Желая Ви успех от сърце!

  Как може да се осъществи посещение при вас, колко дни евентуално ще бъдат необходими за детоксикация на един здрав човек, какви процедури ще бъдат направени и приблизителна цена.

  Поздрави,
  Мария
  тел. 0887-184-670

  Like

  • Посещение при нас може да стане след предварителен разговор, за да се уточнят вашите нужди и желания. Обикновено е нужно да се планира поне 1-2 месеца напред.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.